Інформування населення про реалізовані проєкти на Первомайщині. Зелена енергетика на Первомайщині.
Інформування населення про реалізовані проєкти на Первомайщині. Зелена енергетика на Первомайщині.

Інформування населення про реалізовані проєкти на Первомайщині. Зелена енергетика на Первомайщині.

Європейський тиждень сталої енергії 2021 на Первомайщині

Тема «зеленої енергетики» громадянам Первомайщини до вподоби. Вперше в 2020 році (по проєкту-переможцю міського конкурсу «Бюджету участі» 2019 року) встановлено вуличні ліхтарі на сонячних батареях. Зараз по місту вже встановлено 13 ліхтарів в 4-х місцях: в сквері між 4 та 6 мікрорайоном, подвір’я ліцею №6, на ½ мікрорайоні (дитячий майданчик) та у парку (біля палацу культури «Хімік»). Цікаво, що всі 4 проєкта - переможці  міського конкурсу «Бюджету участі», де авторами проєктів були саме мешканці міста.

Проблема освітлення для міста не нова. Складнощі виникають ще й через відсутність ліній електропостачання на місці встановлення ліхтарів. Для встановлення нової електричної лінії потрібен проєкт і чималий фінансовий ресурс. Зручно, що ці ліхтарі не вимагають дозвільної документації і можуть бути встановлені далеко від джерел електроенергії.

Принцип дії такого ліхтаря: протягом дня автономні ліхтарі накопичують енергію Сонця. Коли ж сонце йде за горизонт, ліхтарі включаються самі собою і до настання світанку забезпечують цілком якісне автономне освітлення, що не потребує підключення до будь-якого зовнішнього джерела електроживлення (відсутність додаткового навантаження на бюджет міста). Зауважимо, що заряджатися ліхтарі можуть і в похмуру погоду, коли прямих сонячних променів немає. Ліхтарі оснащені датчиками руху. Всю ніч ліхтар працює в режимі очикування та світить на 30 відсотків від повної потужності, при наявності людей в межах ліхтаря спрацьовує датчик руху, та рівень освітленності становить 100 відсотків загальної потужності. Цей енергозберігаючий режим дозволяє забезпечити безперервне освітлення на протязі декількох діб,  навіть за відсутності сонячної погоди.



Ліхтарі на альтернативному живленні виявилися недорогими і простими у встановленні. Міська рада придбала світильники, опори, анкерний вузол та кронштейни. А встановлювати ліхтарі допомагали автори проєктів разом з ініціативною групою та  співробітники КП «Жилсервіс».




 

Переглядів: 542
Дата публікації: 09:03 29.10.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>