Життя в умовах війни:Інформація про роботу закладів культури
Життя в умовах війни:Інформація про роботу закладів культури

Життя в умовах війни:Інформація про роботу закладів культури

з 24 лютого по 01 серпня 2022 року

     З початку війни всі працівники  закладів культури беруть участь у волонтерській роботі . Це – плетіння  сіток, видача гуманітарної допомоги, робота у ФОК «Ангар»  та інші роботи.

З березня 2022 року на базі Палацу культури «Хімік» створено пункт видачі гуманітарної допомоги.

  Підготовлено та проведено 4 мітинги на яких було 800 чол. Це : підтримка воїнів ЗСУ, проти агресії РФ, прощання з загиблими земляками у війні Андрієм Ковальчук та Артемом Кохановим.

   Для дітей – переселенців проведено 13 розважально - ігрових програм де було обслуговано 1400 дітей та підлітків.

Для мешканців громади Онлайн підготовлено  7 концертів. Обслуговано 1100 глядачів. (Концерти були присвячені 8 та 9 Травня, День медичного працівника, до Дня Української Державності, в підтримку воїнів ЗСУ.

     Проведено міський конкурс читців ,,Вічне слово Кобзаря,,

 В режимі Онлайн у квітні місяці народний театр ,,Сучасник,, взяв  участь у 3-му Всеукраїнському конкурсі декламаторів поезії Т.Г.Шевченко від ВО ,,Свобода,,. За підсумками народному театру ,,Сучасник,, присуджено:

  • 2 Диплома лауреата 1 ступеню

  • 7 Дипломів лауреата 2 ступеню

  • 3 Диплома лауреата 3 ступеню

- Народний театр «Сучасник» прийняв участь у відеоформаті ХХVІІІ Всеукраїнського відкритого конкурсу читців імені Тараса Шевченка та здобув 2 перших місця (Мирослава Стороженко та Георгій Авдонін) 1 друге (Ярослав Носов) та 1 третє (Інна Артем’єва)

Первомайська громада – читаюча громада, з великими культурними можливостями та амбіціями. Навіть під час війни  бібліотеки забезпечують можливість для читання, розвитку та впровадження нових послуг, які корисні користувачам. У період великих випробувань книги залишаються необхідними.

Завдяки підтримки міста ми продовжуємо працювати. Те, що бібліотеки відкриті, підіймає дух наших читачів, які використовують кожну можливість прийти до бібліотек. Крім того, бібліотеки допомагають переселенцям, які стали користувачами бібліотек, читають, беруть участь у заходах, запрошуються на юридичні онлайн-консультації з правових питань, користуються безкоштовними послугами в Інтернеті.

З початку воєнного стану бібліотечні працівники плели маскувальні сітки, проводили роботу з дітьми-переселенцями – ігрові програми, розважальні заходи. 

В Публічній бібліотеці заплановані уроки англійської мови, які буде проводити переселенець з Балаклійської громади.

 В зимовий період в Молодіжному центрі Хаб «Комора» було облаштовано пункт обігріву для патрулів з добровільного формування «Громадський Порядок». В проведенні поточної діяльності та участі в заходах запрошується молодь з числа переселенців. Реалізовується проєкт «Школа медіапродакшену» в рамках Програми «СИЛА» від IREX, під час якого молодь навчалась фотографувати та знімати відео. Зроблено фотокомікс про волонтерку-пепеселенку та відео про бійців ЗСУ. Розпочата реалізація проєкту «Підтримка ВІЛ-сервісних послуг для підлітків». Проводяться заходи з неформальної освіти та профорієнтації

Працівниками Первомайського краєзнавчого музею проведено  демонтаж музейного фонду, що є частиною Державного музейного фонду України, для подальшого пакування і збереження у безпечному місці. Після відносної стабілізації ситуації в місті співробітники музею розпочали проводити екскурсії для ВПО, знайомити з  історією і талановитими людьми Первомайщини. Співробітники музею разом з ГО Первомайський науково-просвітній Центр «Відродження Культури» на базі музейної виставки «Мир через Культуру» постійно проводили для переселенців дітей і дорослих екскурсії, програми, заняття з використанням музейної арт-терапії.

Музей співпрацював з групами психологічної підтримки Артцентром «Без меж», проводили для їх вихованців майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, від талановитої майстрині Зільберман Наталії Юріївни.

Співробітники Первомайського краєзнавчого музею підготували майстер-клас по виготовленню жовто-блакитної ляльки-мотанки, з яким відвідали дитячі садки міста, де тимчасово проживають переселенці.

Співробітники музею спільно з місцевим телебаченням ТРК «Надія»  і фотохудожником Юлією Дейн проводять збір відео і фото матеріалів для майбутньої виставки, це історії і долі переселенців, що мешкають тимчасово у м. Первомайський та переселенців, які прийняли активну участь в культурному і суспільному житті міста.

Спільно з волонтерами співробітники музею збирають предмети, фото і відеоматеріали життя міста під час війни.

Також працівниками культури  проведено акції в підтримку Збройних сил України, створено патріотичні мурали на будівлях, створюються патріотичні кліпи- «За подвиг, за надію. Повертайтесь живі»- вокальний гурт «Лантана» КЗ «Первомайський міський Палац культури «Хімік» (Анастасія Крушеницька, Маргарита Носова, Ірина Дудник);

  в Первомайській територіальні громаді ( с.Грушине «Козакпродакшн» (про  воєнні новини).

       За результатами участі в проектній діяльності – виграно грант на створення ремісничого хабу на базі ПК «Хімік»  на суму 35 тис.євро, в якому буде різноманітне обладнання та інструменти, які ВПО та мешканці громади зможуть брати безкоштовно у тимчасове використання для ремонту та облаштування у власних оселях.

Начальник відділу культури                            Ольга ПАВЛОВА

 

Переглядів: 1478
Дата публікації: 12:55 18.08.2022
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>