Минув вже рік з дня смерті нашого земляка Андрія Ковальчука
Минув вже рік з дня смерті  нашого земляка Андрія Ковальчука

Минув вже рік з дня смерті нашого земляка Андрія Ковальчука

На цих вихідних пригадати загиблого Героя приїжджали воїни 24 бригади імені короля Данила.

Також, свої спогади про ті сумні події повідав нам один із побратимів Андрія:
"Ковальчук Андрій Романович на момент повномасштабного вторгнення російських окупантів виконував бойове завдання в зоні ООС в Луганській області, командував спостережним постом артилерійської розвідки, який знаходився в одній з найгарячіших точок, на той момент, коло міста Попасна. З перших днів ворог обстрілював позицію масованим вогнем із всього чого лише можна, але арт розвідники, під його керівництвом, не зважаючи ні на що виконували свою роботу. 
19 березня 2022 р., на 24 день вторгнення, пара ворожих танків почала черговий  методичний обстріл наших позицій. Пан Андрій скомандував двом підлеглим перебігти з бліндажа, в який намагались поцілити ворожі танкісти, в більш надійніше укриття, але снаряд розірвався в ту мить, коли він перебував в дверному проході бліндажа і він прийняв на себе осколки, які не залишили йому жодного шансу.

Таким чином загинув миттєво, тим самим прикривши собою мене і ще одного бійця, які були позаду нього, врятувавши нам життя. Пан Андрій був гідною людиною, відповідальним командиром, і справжнім військовим, який виконував бойове завдання, не зважаючи на небезпеку, і загинув в бою.
Його випадок вартий пам'яті, як приклад сумлінного виконання обов'язку з захисту країни.

Вулиця, названа в його честь, буде логічним і справедливим продовженням його відданої служби Збройним силам України", - зазначив побратим Тарас.
Від імені всіх жителів громади висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Вічна та світла пам’ять Герою!

Переглядів: 231
Дата публікації: 13:55 20.03.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>