Як щеплення КПК захищає організм?
Як щеплення КПК захищає організм?

Як щеплення КПК захищає організм?

Первомайське відділення Лозівської філії ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» інформує

Як щеплення КПК захищає організм?

У 2023 році в Україні на кір захворіло 65 людей, це ушестеро більше, ніж у 2022 році, коли було 11 захворілих. За перші три місяці 2024 року зареєстровано 23 випадки захворювання проти 9 за аналогічний період минулого року. 

Кір – одне з найзаразніших інфекційних захворювань: 9 із 10 невакцинованих людей ризикують захворіти після контакту з хворим. Найбільш вразливі до інфекції діти, які не мають щеплень. 

????Востаннє спалах кору був зафіксований в Україні у 2017-2019 роках. Тоді померло 25 дітей та 16 дорослих. Головна причина спалахів кору — низьке охоплення профілактичними щепленнями. 

????За підсумками 2023 року в Україні щеплення проти кору, паротиту та краснухи (КПК) отримали 92,4% однорічних дітей та 87,3% 6-річних.

 Для створення колективного імунітету потрібно, щоб було вакциновано 95% населення. 

????Кожна дитина має отримати дві дози вакцини КПК — у 12 місяців та в 6 років.  Щеплення — безоплатні та дозволяють сформувати специфічний імунітет проти усіх трьох інфекцій. 

????Чому важливо зробити це щеплення? Бо всі три хвороби мають тривалі важкі наслідки, а специфічних ліків проти них немає. 

????Серед ускладнень кору – запалення легенів (пневмонія), вушна інфекція (отит), запалення мозку (енцефаліт), інші серйозні ускладнення, а також інвалідність і смерть.

????Якщо жінка перенесе краснуху напередодні зачаття чи під час вагітності, в більшості випадків плід матиме численні вади розвитку, а у 20% – загине. 

????Паротит, відомий також як свинка, має численні ускладнення – запалення спинного і головного мозку, молочних залоз, яєчників чи тестикул. Поширений наслідок паротиту в чоловіків – атрофія тестикулів й тимчасова втрата фертильності.

Як бачите, ці захворювання жодним чином не можна назвати легкими дитячими інфекціями. Від того, чи ви вакцинуєте свою дитину від кору, паротиту і краснухи, залежать життя і здоров’я не лише її, а й ваших онуків.

❗️Якщо ваша дитина пропустила планове щеплення, наздоженіть його якнайшвидше! Якщо таких щеплень декілька, сімейний лікар складе індивідуальний графік вакцинації. 

Переглядів: 49
Дата публікації: 14:08 29.04.2024
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>