Про небезпеку придбання харчових продуктів у невстановлених місцях
Про небезпеку придбання харчових продуктів у невстановлених місцях

Про небезпеку придбання харчових продуктів у невстановлених місцях

Лозівське районне управління Держпродспоживслужби в Харківській області застерігає жителів району від купівлі продуктів харчування в несанкціонованих місцях

Лозівське районне управління Держпродспоживслужби в Харківській області попереджає та застерігає мешканців району  щодо купівлі продуктівхарчування в умовах, що не відповідають нормам його виготовлення та зберігання у невстановлених місцях, у випадкової людини, яка у будь-який момент може обернутися великим лихом для споживача.

Стихійна торгівля -це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільнихдокументів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановленихмісцях (на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах) з рук, із землі,без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі.Якість і свіжість продуктів харчування,безконтрольно реалізованих з рук випадкових громадян на стихійних ринках несе небезпеку через те що вони не проходять ветеринарно-санітарну експертизу.

Споживання такої продукції може спричинити гострі кишкові інфекції та харчові отруєння. .При реалізації не дотримується температурний режим продукції, яка потребує особливих умов зберігання та реалізації, це може сприяти їх псуванню та виникненню харчових отруєнь серед населення.

Особи, які реалізують продукцію, не проходять медичних обстежень і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, як туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія тощо. Відсутності документів унеможливує встановленню виробника продукції, умови зберігання і транспортування, термін її придатності до споживання.

Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами є торгово-роздрібні мережі та ринки, де є державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. Державна лабораторія ветсанекспертизи, яка здійснює обов’язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується, і надає продавцю товару експертний висновок установленої форми про те, що даний продукт придатний до вживання.

Сировина реалізована у невстановлених місцях ускладнює проведення заходів із недопущення занесення та розповсюдження на території району небезпечних хвороб спільних для людей та тварин.

Наголошуємо про свідоме придбання продуктів харчування лише в закладах торгівлі, в яких створені відповідні умови для їх реалізації. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних!

Переглядів: 39
Дата публікації: 10:48 16.07.2024
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>